Universitatea Alternativă caută tineri care fac lucruri să se întâmple
Universitatea Alternativă CROS a început înscrierile pentru următorul an universitar (2014-2015) și caută viitori studenți: tineri care fie părăsesc băncile liceului, fie sunt studenți, voluntari în ONGs-uri, fie sunt deja angajați sau au gânduri antreprenoriale.
Viitorii studenți ai Universității Alternive sunt tineri care vor să se provoace mai mult și să facă lucruri să se întâmple: idei de business, proiecte cu impact social, toate într-un altfel de mediu, divers și creativ.
Cititi mai jos comunicatul de presa oficial:
Cum devii student la Universitatea Alternativă
Cei interesați trebuie să intre pe site și să completeze formularul de aplicare până pe 8 aprilie. Dacă portretul schițat în formular se potrivește cu descrierea de mai sus, îi chemăm între 10-19 aprilie la o discuție individuală în care își vor clarifica orice curiozitate sau nedumerire legată de experiența de student aici și de desfășurarea unui an universitar.
Tot atunci, vom încerca să vedem dacă Universitatea Alternativă este potrivită pentru nevoile şi aspiraţiile lor actuale. Între 9 și 11 mai vor participa la o provocare de echipă, unde vor interacționa cu viitorii lor colegi. Pe 14 mai aplicanții primesc răspunsurile finale. Pentru detalii legate de înscrieri intrați aici.
Pentru toți cei care vor să afle mai multe, pe 27, 28 martie și pe 1, 3, 4 aprilie are loc prezentarea Universității Alternative, în sediul CROS Learning House.
Principiile modelului de învățare al Universității Alternative:
1. autonomie în învățare – fiecare student este responsabil de învățarea lui și își personalizează traseul de învățare;
2. colaborare – dezvoltăm o comunitate bazată pe valori în care studenții se ajută unii pe ceilalți și învață împreună;
3. experiențe practice – fiecare student are cel puțin un proiect practic la care lucrează;
4. mediu dinamic și creativ – un spațiu bogat în resurse care încurajează și susține învățarea.
Care sunt domeniile Universității Alternative
În momentul de față există 5 arii tematice/ facultăți alternative: New Media School – comunicare și new media, HRemotion – resurse umane, Syncer School – leadership și dezvoltare organizațională, Educație și Vânzări.
De ce să fii student la Universitatea Alternativă
Studenții Universității Alternative beneficiază de peste 100 de evenimente în forme cât mai diverse, 15 programe de învăţare pornind de la programe individuale (coaching, mentorat, consiliere pentru autonomie în învățare), la experiențe bazate pe învăţare socială (cursuri intensive, ateliere, training-uri, Learning Day – o conferință lunară la care participă 100 de persoane, Invitatul Săptămânii – în fiecare miercuri ne inspirăm cu povești și lecții ale unor invitați de seamă precum Oana Pellea, Maia Morgenstein, Andrei Pleșu, Bogdan Georgescu, Lucian Mihai) şi proiecte practice (voluntariat în ONGs-uri, incubatorul de afaceri, internship-uri, proiecte Rent a Team – studenții rezolvă proiecte pentru companii și sunt plătiți pentru munca lor).
Toate acestea se întâmplă în colaboare cu specialiști din mediul business, coachi acreditați, antreprenori, freelanceri profesioniști, dar și parteneri educaționali care cred și susțin cauza Universității Alternative cu timpul, experiența și cunoștințele împărtășite studenților.
Pentru că noi credem că învățarea ar trebui să fie personalizată în funcție de nevoile de dezvoltare și învățare ale fiecăruia, studenții noștri sunt cei care decid ce experiențe de învățare se suprapun cel mai bine obiectivelor lor, când, cum și cu cine vor să învețe. Perioada de timp alocată învățării este diferită de la student la student, iar procesul de învățare nu este structurat pe ani sau pe vârste.
Pentru mai multe detalii vizitați http://universitateaalternativa.ro sau contactați-ne la miruna@cros.ro, 0727299957.